by Alexandra on Mon Apr 07, 2008 8:58 am
I don't have question for Janko....but I have interview with Janko,but on Serbian,I can't translate on English......sorry...
Ime i prezime:
Janko Topsarević
Datum rođenja:
22.6.1984
Visina i težina:
Visok sam 180cm, a imam 82kg.Trenutno sam na dijeti jer pokušavam da skinem tri-četiri kilograma viška.
Boja očiju:
Braon
Mane:
Zaboravan sam, na većinu sastanaka kasnim bar 15 minuta...To činim namerno da ne bih došao pre "druge strane", tj. da ne bih čekao jer to mrzim najviše na svetu. Naravno svestan sam da se usled takvog mog rezonovanja drugi nađe u ulozi "onog koji čeka", ali zato o ovome i govorim kada pričam o manama.
Vrline:
Ne bi bilo lepo da ja o njima pričam.
Dome,slatki dome:
Živim u Studentskoj ulici, u Novom Beogradu, ali najviše vremena provodim na turnirima. Nedavno sam sa trenerom računao koliko sam tokom godine bio na putu i izračunali smo od prilike 8 mjeseci.
Najčešće lježem i ustajem:
U krevet odlazim oko ponoći, a ustajem 45 minuta pre jutarnjeg treninga koji je ili u 8 ili u 10h.
Interesovanja:
Slušanje muzike,pravljenje muzike na kompjuteru, knjige, filmovi, pozorišne predstave...
Najbolji prijatelji:
Darko, Nemanja,Aca,Marko
Prva ljubav:
Imao sam 14-15 godina.Prve ljubavi su uvek lepe, bez obzira na to kako se završe.
Idealna devojka:
Za mene je to moja devojka, mada idealna ne postoji.
Osobine koje devojka ne sme da ima da bi mi se svidjela:
Ne volim devojke koje misle da sve znaju, kao i one koje vezi " ne daju prostora".Kad to kažem mislim i na ljubomoru i na insistiranje da smo non-stop zajedno.
Najbolji provod u poslednjih godinu dana:
Svaki put kad izađem sa svojim društvom, fenomenalno se provedem.
Najlepše mesto na kojem sam bio:
Rim i Mauricijus je divan, a Rim je Rim.
Gde nisam bio a voleo bih da jesam:
Želim da vidim Havaje.Ogromna je razlika kada nekuda putujem privatno i kad idem da bih igrao. Na Mauricijusu sam uživao jer tamo prvi put nisam morao da vučem torbu sa opremom. Nosio sam samo peškir i novčanik, a ne torbu prepunih raketa i prljavih stvari. Profesionalni teniser bar dva puta godišnje treba da ode na odmor, jednom na kraju godine, pre nego što počne pripremni period, a drugi put kad mu obaveze dozvole. U suprotnom može da se desi da poludi.
Mesta za izlaske:
Sve je manje mjesta koja mi se dopadaju.
Sitnice bez kojih nikuda ne idem:
Sat, mobilni i novac. Ali toliko sam rasejan da se ne bih začudio da jednoga dana zaboravim da se obučem pre nego što izađem iz kuće.
Knjiga:" Poniženi i uvređeni" Dostojevskog.Gledao sam i u narodnom pozorištu gledao fenomenalnu predstavu "Idiot".
Film:
"Dežurni krivci" i "Doni Brasko"
Glumac/glumica:
Al Paćino i Šarliz Teron
Boja :
Crna i bela, ako one mogu da se nazovu bojama.
Jelo:
Punjena pljeskavica, ali sve zavisi od ranga turnira...najbolje je na velikim ATP turnirima jer su igrači na njima veoma poštovani, ali najgore mi je bilo u Uzbekistanu.Pošto sam igrao dva turnira, čitave dve nedelja sam jeo piletinu, samo što mi krila nisu izrasla!!!
Slatkiši:Ne volim ih naručito, ali mi se dopadaju "Tviks" čokoladice.
Srećan broj:Nemam ni srećan broj, ni amajliju, ne kažem da je sujevjerje loše, ali nastojim da se ne vezujem za nešto, računajući na to da će mi donjeti sreću.
Doba dana:
Predveče oko pet-šest.
Pozdrav svima......